Прокурор звернувся до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі районної державної адміністрації до Товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду та водного об’єкту, а також зобов’язання відповідача повернути вищезгадані водний об’єкт та земельну ділянку водного фонду.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач не виконує свої зобов’язання за договором оренди водного об’єкту та земельної ділянки водного фонду по сплаті орендних платежів, внаслідок чого порушується право територіальної громади на надходження орендної плати, а також інтереси держави у сфері контролю за використанням та охороною водних об’єктів.

Справа ускладнювалась тим, що рішення суду першої інстанції, яким позов прокурора задоволено в повному обсязі, було винесено без участі відповідача, внаслідок чого орендар пропустив строки на апеляційне оскарження.

За наслідками апеляційного розгляду справи рішення суду першої інстнації було скасовано та постановлено нове – про відмову в задоволенні позову.

Вищий господарський суд України залишив рішення апеляційного суду без змін, що дало змогу відновити порушені права орендаря земельної ділянки водного фонду та розташованого на цій ділянці водного об’єкта.

Судові рішення по вказаній справі:
Постанова апеляційного господарського суду
Постанова Вищого господарського суду України


0 коментарів

Залишити відповідь

Avatar placeholder

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *